• English (UK)

- Hírek

Tűzeset a Széchenyi fürdőnél (M1)

A BKV Zrt. 2022. október 21-én, 15 óra 9 perckor jelentette a Közlekedésbiztonsági Szervezetnek, hogy 14 óra 55 perckor az M1 metró Széchenyi fürdő állomásán a 40 psz. kisföldalatti vezetője a szerelvényen lánggal égést tapasztalt, és a tüzet a rendelkezésére álló 1 db porral oltó készülékkel eloltotta. Személyi sérülés nem történt. A bejelentést követően a Közlekedésbiztonsági Szervezet vizsgálóbizottsága azonnali helyszíni szemlét tartott.

A helyszíni szemle tapasztalatai és a begyűjtött bizonyítékok alapján elsődlegesen megállapítható, hogy a tűz a B és a C kocsirész között, a jármű menetirány szerinti első motorterében az irányváltó henger környezetében keletkezett. A járművezető és a peronügyeletes az állomási utascsere során észlelte a motortérből kiáramló füstöt, ezért az utasokat felszólították az állomás elhagyására, majd a járművezető a tűz oltását azonnal megkezdte.

Az esemény okainak feltárása, valamint a tanulságok levonásával a jövőbeni hasonló események bekövetkezésének megelőzése érdekében a Közlekedésbiztonsági Szervezet 2022-1188-5 számon - a 2022. október 18-án, Deák Ferenc téren történt és a KBSZ-nél 2022-1166-5 számon nyilvántartott hasonló eseménnyel összevontan - szakmai vizsgálatot indított. A vizsgálat lezárultával a Közlekedésbiztonsági Szervezet nyilvános zárójelentést készít, amit a honlapján közzétesz.

FRISSÍTÉS: A KBSZ eset kapcsán kiadott zárójelentése elérhető az alábbi oldalról.