• English (UK)

- Hírek

Kisiklás Kaposváron

A MÁV Zrt. 2022. október 21-én, 3 óra 30 perckor jelentette a Közlekedésbiztonsági Szervezetnek, hogy 2 óra 57 perckor a Kaposvár állomáson áthaladó 14879 sz. gépmenet egy tengellyel kisiklott. A bejelentést követően a Közlekedésbiztonsági Szervezet vizsgálóbizottsága azonnali helyszíni szemlét tartott.

A helyszíni szemle tapasztalatai és a begyűjtött bizonyítékok alapján elsődlegesen megállapítható, hogy a 91 53 0400 087-9 psz. villamos mozdony Kaposvár állomás kezdőponti váltókörzetét elhagyva R=300 méter sugarú, túlemelt, balos ívben kb. 40 km/h sebességgel haladva, a 297+98 sz. szelvényben a menetirány szerinti első tengelyével kisiklott, majd kb. 115 méter megtétele után a mozdonyvezető gyorsfékezésének következtében megállt. Az esemény során személyi sérülés nem történt.

Az esemény okainak feltárása, valamint a tanulságok levonásával a jövőbeni hasonló események bekövetkezésének megelőzése érdekében a Közlekedésbiztonsági Szervezet szakmai vizsgálatot indított. A vizsgálat lezárultával a Közlekedésbiztonsági Szervezet nyilvános zárójelentést készít, amit a honlapján közzétesz.

 

A mozdony a megállás helyén