• English (UK)

- Hírek

Szembeközlekedés Magyarbánhegyes - Medgyesegyháza között

A MÁV Zrt. 2022. június 15-én, 7 óra 54 perckor az írásban megküldött, előző napi rendkívüli eseményeket tartalmazó, összesítő napi jelentésében jelentette a Közlekedésbiztonsági Szervezetnek, hogy 2022. június 14-én, 18 óra 35 perckor Magyarbánhegyes állomáson a 37011 sz. vonat az utasok le és felszállása után megindult, melyet a forgalomszabályozó forgalmi szolgálattevő észlelt, és rendelkezett a megállásra.

2022. június 16-án, 7 óra 54 perckor a MÁV Zrt. a napi jelentésében azt jelentette, hogy a Területi Vasútbiztonság adatgyűjtése megállapította, hogy a 2022. június 14-én, 18 óra 35 perckor Magyarbánhegyes állomáson történt rendkívüli esemény során a 37011 sz. vonat ténylegesen kihaladt az állomásból, melynek következtében Medgyesegyháza és Magyarbánhegyes állomások között azonos állomásközbe került a vele szemben közlekedő 37036 sz. vonattal. A forgalomszabályozó forgalmi szolgálattevő ezt észlelve rendelkezett mindkét vonat mozdonyvezetője felé a vonatok a megállítására. A vonatok egymástól végül kb. 2,5 kilométer távolságban megálltak.

Az időközben a KBSZ tudomására jutott adatok és információk alapján, az esemény okainak feltárása, valamint a tanulságok levonásával a jövőbeni hasonló események bekövetkezésének megelőzése érdekében a Közlekedésbiztonsági Szervezet szakmai vizsgálatot indított. A vizsgálat lezárultával a Közlekedésbiztonsági Szervezet nyilvános zárójelentést készít, amit a honlapján közzétesz.

FRISSÍTÉS: A KBSZ eset kapcsán kiadott zárójelentése elérhető az alábbi oldalról.