• English (UK)

- Hírek

Kisiklás Zalaszentmihály-Pacsa állomáson

A MÁV Zrt. 2022. május 13-án, 4 óra 41 perckor jelentette a Közlekedésbiztonsági Szervezetnek, hogy 4 óra 12 perckor Zalaszentmihály-Pacsa állomáson a 44791-2 sz. tehervonat indulás után a váltókörzetben kisiklott. A bejelentést követően a Közlekedésbiztonsági Szervezet vizsgálóbizottsága azonnali helyszíni szemlét tartott.

A helyszíni szemle tapasztalatai és a begyűjtött bizonyítékok alapján elsődlegesen megállapítható, hogy az 1276 tonna elegytömegű konténerszállító tehervonat lezárt vágányúton, jelzőkezelés mellett, kb. 10 km/h sebességgel járt ki az állomás IV. vágányáról, amikor a vonatba sorozott 2. és 3. ikerkocsi a gyökkel szemben érintett 7 sz. váltón összesen 6 tengellyel kisiklott.

Az esemény okainak feltárása, valamint a tanulságok levonásával a jövőbeni hasonló események bekövetkezésének megelőzése érdekében a Közlekedésbiztonsági Szervezet szakmai vizsgálatot indított. A vizsgálat lezárultával a Közlekedésbiztonsági Szervezet nyilvános zárójelentést készít, amit a honlapján közzétesz.

FRISSÍTÉS: A KBSZ eset kapcsán kiadott zárójelentése elérhető az alábbi oldalról.

 

A vonatba sorozott 2. ikerkocsi rakományával együtt a menetirány szerint bal oldalra 20-30 fokban megdőlve állt meg