BA2007-294_1: A Vb javasolja az NKH LI-nek, hogy növelje az ejtőernyős üzemek okmányolásának rendjét célzó ellenőrzések számát, mert ezzel megelőzhetı a vizsgált esethez hasonlóan hiányosan okmányolt, szakmailag rendezetlen módon üzemeltetett ejtőernyık légiközlekedésben történı részvétele.

BA2007-294_2: A Vb javasolja az NKH LI-nek, hogy vizsgálja felül az Ejtőernyő Gyártó és Javító Üzem által gyártott ejtőernyők gyártásának feltételeit, hogy azok megfelelnek-e a Hatóság által jóváhagyott Jóváhagyási Bizonyítványban előírt, valamint a gyártó Minıségbiztosítási Kézikönyvében szereplő feltételeknek.

BA2007-294_3: A Vb javasolja a Magyar Repülő Szövetségnek, hogy dolgoztassa ki az ejtőernyők törzskönyveire vonatkozó egységes utasítását, miszerint csak olyan ejtőernyő törzskönyv kerüljön bevezetésre, amely magába foglalja az illető típus Kezelési és Hajtogatási Utasítását is.

BA2007-294_4: A Vb javasolja a Magyar Repülő Szövetségnek, hogy figyelembe véve a 2/1984. (III. 10.) BkM-IpM együttes rendelet a használati-kezelési útmutatóról és a minőség tanúsításáról szóló 2.§-ban foglaltakat, írja elő az ejtőernyők forgalmazói felé, hogy az általuk forgalmazott ejtőernyők Kezelési és Használati utasításait magyar nyelven is hozzáférhető helyen tegyék közzé.