BA2007-018-4_1: A Vb javasolja Travel Service Kft-nek (Magyarország) és a Travel Service A.S.-nak (Cseh Köztársaság), egységesítse mindkét társaság a használatban lévő Operations Manual-jét, - különösen annak SOP részét - hogy a pilóták egységes tevékenységi követelményrendszer szerint végezhessék a munkájukat, függetlenül attól, hogy melyik országban van lajstromozva a repülőgép, amelyen munkát végeznek.

BA2007-018-4_2: A Vb javasolja a Travel Service Kft.-nek (Magyarország), hogy az egységesített Operational Manual-t, amely tartalmazza a laptopra telepített ToDc program leírását és használatát, nyújtsa be az NKH LI-nek jóváhagyásra. Az egységesítés után folyamatosan gondoskodjon a cserelapozásról, összhangban az anyavállalatnál történt módosításokkal.

BA2007-018-4_3: A Vb javasolja a Travel Service Kft-nek (Magyarország) és a Travel Service A.S.-nak (Cseh Köztársaság), végezzen elemzéseket az adott géptípusra az átlagos terhelésekre és felszálló súlyokra vonatkozóan, és ennek alapján állapítson meg és alkalmazzon olyan új "Default" értéket az "Assumed TOW"-re, amely közelebb van az elemzések alapján kapott átlagos felszálló súlyhoz.

BA2007-018-4_4: A Vb javasolja a Travel Service Kft-nek (Magyarország) és a Travel Service A.S.-nak (Cseh Köztársaság), hogy egészítse ki a ToDc program leírását az SOP-ban azzal, hogy a felszálló adatok kiszámítása után, a kapott adatokat a személyzet mentse el a laptop memóriájába, és ezeket az adatokat minden járat után (pl. egy "pen drive-ra") letöltve és kiprintelve csatolják a járat többi megőrzendő dokumentációjához.

BA2007-018-4_5: A Vb javasolja az NKH LI-nek, vizsgálja meg, hogy a 3.3.1 pontban leírt észrevételeinket milyen szabályozási eszközökkel (jogszabályi, hatósági, belső utasítás stb.) lehetne érvényre juttatni a gyakorlatban. Tegye meg a hatósági lépéseket azok megvalósítására.

BA2007-018-4_6: Bár a jelen esemény bekövetkezését nem befolyásolta, de más esetekben - különösen pl. kedvezőtlen pályaállapot esetén - a repülés biztonságát veszélyeztető tényezőként szerepelhet, ezért a Vb javasolja a HungaroControl Zrt.-nek, hogy vizsgálja meg, milyen lehetőségek vannak a Zárójelentés 3.3.2 pontjában részletezett rendellenességek kijavítására.