A Vb javaslatai biztonsági ajánlásra
Tekintettel arra, hogy a turbulens termik-tevékenység végének napi időpontja az elmúlt évtizedben - azaz pont a hazai siklóernyőzés széleskörű elterjedésének éveiben - tulajdonképpen órákkal(!) kitolódott, és ugyanez megfigyelhető évszakos léptékben is (ennek oka, hogy az üvegházhatás következtében erősebb hőkényszer miatt a hőmérséklet napi és évi menetének a napjáráshoz képesti tehetetlenségi késése egyre(!) növekszik), ezért javasoljuk, az alábbi biztonsági ajánlások végrehajtását.

BA2007-221_1: A Szabad Repülők Szövetsége fogadjon el új ajánlás(oka)t a növendékek egységes központi vizsgáztatására, a vizsga dokumentumainak központi nyilvántartására.

BA2007-221_2: A Szabad Repülők Szövetsége fogadjon el egységes képzettségi kimutatásra történő javaslatot, amely a tárgyévben március 1-jéig jelenítse meg a nyilvántartott siklórepülők képzettségi szintjét.

BA2007-221_3: A Szabad Repülők Szövetsége fogadjon el határozatot a csőrlőkezelők szakmai felelősségéről, amely az adott helyszínen történő csőrlőzhetőség alapjait tartalmazza.

BA2007-221_4: A Szabad Repülők Szövetsége döntése kerüljön az oktatók képzési tárgykörébe.