• English (UK)

- Hírek

Villamosok ütközése Budapesten, a Boráros téren

A BKV Zrt. 2022. december 19-én, 20 óra 55 perckor jelentette a Közlekedésbiztonsági Szervezetnek, hogy 20 óra 42 perckor Budapesten, a Boráros téren két 4-es villamos összeütközött, melynek következtében a járművek kisiklottak és személyi sérülés is történt. A bejelentés tartalma alapján a Közlekedésbiztonsági Szervezet vizsgálóbizottsága azonnali helyszíni szemlét tartott.

A helyszíni szemle tapasztalatai és a begyűjtött bizonyítékok alapján elsődlegesen megállapítható, hogy a Dél-Buda felől kocsiszínbe közlekedő 2026 psz. Combino villamos 48 km/h sebességgel nekiütközött a megállóból elinduló 2014 psz. villamos hátuljának, melynek sebessége az ütközéskor 17 km/h volt. A balesetben a követő villamos vezetője súlyos, az elöl közlekedő villamos utasai közül egy fő súlyos, négy fő könnyű sérüléseket szenvedett. A helyszíni szemlebizottság műszaki hibára utaló adatokat nem tárt fel.

Az esemény okainak feltárása, valamint a tanulságok levonásával a jövőbeni hasonló esetek bekövetkezésének megelőzése érdekében a Közlekedésbiztonsági Szervezet szakmai vizsgálatot indított. A vizsgálat lezárultával a Közlekedésbiztonsági Szervezet nyilvános zárójelentést készít, amit a honlapján közzétesz.

 

A villamosokban jelentős anyagi kár keletkezett