• English (UK)

- Hírek

Villamos ütközése autóbusszal Budapesten

A BKV Zrt. 2022. június 21-én, 15 óra 24 perckor jelentette a Közlekedésbiztonsági Szervezetnek, hogy a XV. kerületben, a Széchenyi út – Kolozsvár utca kereszteződésében a 69-es villamos az 5-ös autóbusszal ütközött, többen megsérültek, köztük van, aki súlyosan. A bejelentést követően a Közlekedésbiztonsági Szervezet vizsgálóbizottsága azonnali helyszíni szemlét tartott.

A helyszíni szemle tapasztalatai és a begyűjtött bizonyítékok alapján elsődlegesen megállapítható, hogy a balesetben érintett kereszteződésben jelzőlámpa irányítja a forgalmat, ami az eset idején működött. 15 óra 1 perckor a belváros irányába közlekedő, a Széchenyi útról érkező, és jobbra, a Kolozsvár utcába bekanyarodó autóbusz a kanyarodás közben az Újpalota irányába közlekedő 69-es villamossal összeütközött. Az ütközés következtében az autóbusz vezetője súlyosan, míg az autóbusz két utasa és a villamos vezetői (egy munkamódszer átadó és egy gyakorló járművezető) könnyebben megsérültek.

A baleset elkerülésének lehetősége vasúti rendszeren kívüli tényezőkkel kapcsolatos, ezért az adatokat és a körülményeket értékelve, a 2005. évi CLXXXIV. törvény 7. § (1) bekezdés értelmében az ügy a Közlekedésbiztonsági Szervezet részéről szakmai vizsgálatot, illetve további intézkedést nem igényel.

 

Az ütközés pillanata egy térfigyelő kamera felvételén