• English (UK)

- Hírek

Mozgó jármű okozta személyi sérülés Fényeslitke-Déli Rendező pályaudvaron

A MÁV Zrt. 2022. május 6-án, 12 óra 15 perckor jelentette a Közlekedésbiztonsági Szervezetnek, hogy 11 óra 40 perckor Fényeslitke-Déli Rendező állomáson tolatási mozgás során egy kocsirendező mindkét lába csonkolódott. A bejelentést követően a Közlekedésbiztonsági Szervezet vizsgálóbizottsága azonnali helyszíni szemlét tartott.

A helyszíni szemle tapasztalatai és a begyűjtött bizonyítékok alapján elsődlegesen megállapítható, hogy a kocsirendező egy öt fős tolatócsapat tagjaként, szalasztásos tolatás végzése során a szalasztott 33 80 7919 917-4 psz. tartálykocsi alá került, aminek kerekei mindkét lábát boka fölött csonkolták. A sérültet mentőhelikopterrel szállították a nyíregyházi kórházba.

A Vizsgálóbizottság a helyszínen nem tárt fel olyan okot vagy körülményt, ami a tolatócsapat szabálytalan munkavégzésére, vagy egyéb munkaszervezési és végrehajtási hiányosságra utalt. A baleset bekövetkezésének oka a kocsirendezővel kapcsolatban felmerülő emberi tényezőre vezethető vissza, ezért az adatokat és a körülményeket értékelve, a 2005. évi CLXXXIV. törvény 7. § (1) bekezdés értelmében az ügy a Közlekedésbiztonsági Szervezet részéről szakmai vizsgálatot, illetve további intézkedést nem igényel.

 

A baleset helyszíne: szalasztott tartálykocsik a IV. és VI. vágányon, valamint a szalasztást végző dízelmozdony a II. vágányon