• English (UK)

- Hírek

Baleset vasúti átjáróban Tapolca és Lesencetomaj között

A MÁV Zrt. 2022. április 13-án, 7 órakor jelentette a Közlekedésbiztonsági Szervezetnek, hogy 6 óra 45 perckor a 26 sz. vasútvonalon, az AS430 jelű útátjáróban a 9600 sz. vonat egy személygépkocsival ütközött. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 7 óra 20 perckor jelentette, hogy a gépkocsi vezetője súlyosan megsérült, érte a baleset helyszínére mentőhelikopter érkezett. A bejelentéseket követően a Közlekedésbiztonsági Szervezet vizsgálóbizottsága azonnali helyszíni szemlét tartott.

A helyszíni szemle tapasztalatai és a begyűjtött bizonyítékok alapján elsődlegesen megállapítható, hogy az önműködő sorompóberendezés az eset idején jól működött, a fénysorompók fényjelző készülékei a közút felé felváltva pirosan villogó jelzést adtak.

A baleset bekövetkezésének oka a közúti jármű vezetőjével kapcsolatban felmerülő emberi tényezőre vezethető vissza, ezért az adatokat és a körülményeket értékelve, a 2005. évi CLXXXIV. törvény 7. § (1) bekezdés értelmében az ügy a Közlekedésbiztonsági Szervezet részéről szakmai vizsgálatot, illetve további intézkedést nem igényel, mert a további elemzéstől nem várható az általános vasútbiztonságot javító tanulság.

 

A személygépkocsi roncsa