• English (UK)

- Hírek

Kisiklás az Adonis utcánál

A BKV Zrt. 2022. március 9-én, 15 óra 01 perckor jelentette a Közlekedésbiztonsági Szervezetnek, hogy a 60-as villamos az Adonis utcánál a 2 sz. váltón kisiklott. Az eset bejelentését követően a Közlekedésbiztonsági Szervezet vizsgálóbizottsága azonnali helyszíni szemlét tartott.

A helyszíni szemle tapasztalatai és a begyűjtött bizonyítékok alapján megállapítható, hogy az 57-67 psz. kocsikból álló, völgymenetben közlekedő szerelvény az Adonis utcánál keresztezett egy hegymenetben közlekedő szerelvénnyel. A hegymeneti vonat leközlekedése után a biztosítóberendezés meghibásodása miatt nem indult el automatikusan a vágányút beállítási folyamat a völgymenetben közlekedő szerelvény részére. A völgymenetben közlekedő szerelvény járművezetője a „C” jelző „Tilos a továbbhaladás” jelzése ellenére indult el, majd a vonat összesen 5 tengellyel a részére helytelenül álló, gyök felől érintett 2 sz. váltón áthaladva kisiklott.

A baleset bekövetkezésének oka a jármű vezetőjével kapcsolatban felmerülő emberi tényezőre vezethető vissza, ezért az adatokat és a körülményeket értékelve, a 2005. évi CLXXXIV. törvény 7. § (1) bekezdés értelmében az ügy a Közlekedésbiztonsági Szervezet részéről szakmai vizsgálatot, illetve további intézkedést nem igényel.

 

A kisiklott vonat a megállás helyén