• English (UK)

- Vizsgált események

BA2011-124-5-01A: A Vizsgálóbizottság az esetet követő helyszíni szemléje során megállapította, hogy a közút-vasút szintbeli keresztezésben a gyalogosok és a kerékpárosok számára kialakított átjáró nem felel meg a 20/1984. (XII.21.) KM rendelet VIII. fejezet 26.6. és 27.2. pontjaiban előírt feltételeknek, mivel az átjáró nincs a vele párhuzamosan haladó úttal együtt biztosítva, illetve az átjáróban létesített terelőkorlát jelen állapotában funkcióját nem tudja ellátni.

Ezért a Vizsgálóbizottság javasolja Budapest Főváros Kormányhivatalának, hogy vizsgálja meg a Háros és Nagytétény-Diósd állomások között a 87+68 sz. szelvényben lévő útátjáró kialakítását, különös tekintettel a vele párhuzamos gyalog- és kerékpárúton lévő útátjáróra (labirintkorlát, fényjelző készülék láthatósága), és a lefolytatott vizsgálat alapján tegyék meg a szükséges intézkedéseket.

A biztonsági ajánlás megvalósításával a hivatkozott közút-vasút szintbeli keresztezésben a meglévő kialakításbeli hiányosságok megszüntethetők, s ezzel együtt az átjárót használó gyalogosok és kerékpárosok biztonságos átkelésének feltételei biztosíthatóak.