• English (UK)

- Vizsgált események

BA2010-455-01: A Vb a helyszíni szemle során megállapította, hogy a Nyírmihálydi település belterületén, a Fürdő utca végén található, a 110. sz. vasútvonalat a 313+59 sz. szelvényben keresztező közút-vasút szintbeli keresztezésre figyelmeztető KRESZ-táblák elhelyezése nem felel meg a KRESZ idevonatkozó előírásainak, valamint hogy a vasúti pályára a csökkentette rálátási háromszög több irányba sem biztosított a növényzet szabadlátást korlátozó magassága és sűrűssége.

A Vb ezért javasolja a Nemzeti Közlekedési Hatóságnak, hogy vizsgálja meg az útátjáróhoz vezető utcák, és az azokba csatlakozó utcák forgalmi rendjét, a közlekedési táblák kihelyezését vagy azok esetleges hiányát, továbbá a rálátási háromszögek biztosítottságát, különös tekintettel az alacsony keresztezési szögre, és a lefolytatott vizsgálat alapján tegye meg a szükséges intézkedéseket.

A jogszabályoknak megfelelően kihelyezett közlekedési jelzőtáblák időben figyelmeztetik a gépkocsivezetőket a veszélyes kereszteződéshez való közeledésre, ezáltal a körültekintő közlekedéssel csökkenthetők a balesetek bekövetkezésének kockázatát.