Polgári Légiközlekedés Biztonsági Szervezet

Biztonsági ajánlások

Nyílvántartási szám: 2002/015 INCID
Esemény helye, ideje: Farkashegy 1998. szeptember 18. 13:50
A légijármű típusa Cessna C T210K
Lajstromjel HA-SKY
Üzembentartó Vortex Aviation Kft.
Kivizsgálás hatásköre PoLéBiSz
Az esemény leírása:
Felszállás után 250 méter magasságban hirtelen motor teljesítmény csökkenés lépett fel, ezért a pilóta a repülőtér munkaterületén kívül hajtott végre kényszerleszállást.

Biztonsági ajánlások:
BA2002-015_1: A KSZB javasolja a PLH-nak: a berepülő pilóták minden esetben követeljék meg a számukra kevésbé ismert légijármű ellenőrző-repülésekor az üzembentartó főpilóta jelenlétét, illetve szakközreműködését.
BA2002-015_2: A KSZB javasolja a PLH-nak: a légijárművek felülvizsgálatánál az ellenőrző-repülés előtt végeztesse el a légijármű üzembentartójával az adott légijárművön kötelezően szereplő magyar nyelvű feliratok hiányának pótlását.
BA2002-015_3: A KSZB javasolja a PLH-nak: minden egyes légijárműre vonatkozóan kérje be annak üzemeltetőjétől a vonatkozó bulletinek jegyzékét, amelyből kitűnik a végrehajtásuk helye, ideje, illetve a végrehajtásuk elmaradásának oka. Követelje meg továbbá, hogy a bulletinek végrehajtását dokumentálják az érintett légijármű, illetve fődarabjának törzskönyvébe.
BA2002-015_4: A KSZB javasolja a PLH-nak: ellenőrizze és követelje meg a légijármű üzemeltetőktől, hogy magyar lajstromba vett légijárművek dokumentációiba a beírások, illetve bejegyzések magyar nyelven is megtörténjenek, amennyiben az adott üzemeltető nem rendelkezik a PLH által, a kizárólagos angol nyelvű dokumentációk használatára, kiadott engedéllyel .

Biztonsági intézkedések: -

Vissza Események Következő