Polgári Légiközlekedés Biztonsági Szervezet

Biztonsági ajánlások

Nyílvántartási szám: 2002/014 INCID
Esemény helye, ideje: Budaörs 2002. február 12. 13:58
A légijármű típusa Cessna C 172N
Lajstromjel HA-SJC
Üzembentartó Pannon Air Service Kft
Kivizsgálás hatásköre PoLéBiSz
Az esemény leírása:
Felszállás után, (27-es pálya irány) 150 méter magasságban a motor durranó hang kiséretében megállt, ezért a pilóta visszafordult, majd kényszerleszállást hajtott végre a repűlőtér munkaterületén.

Biztonsági ajánlások:
BA2002-014_1: A KSZB javasolja a PLH-nak, hogy a Nikolaus Ghönert Gmbh repülőgép motorjavító műhely tekintetében ellenőrizze, mennyiben áll a cég rendelkezésére a vizsgált légijármű hajtómű nagyjavításának technológiája és amennyiben az eszközök rendelkezésre állnak, létezik-e és hatékony-e az a rendszer, melyet az elvégzett munka minőségi ellenőrzése céljából működtetnie kell.
BA2002-014_2: A KSZB javasolja a PLH-nak, hogy a VORTEX AVIATION Kft.-nél ellenőrizze azokat a dokumentációkat, melyek alapján a hajtóművek javítását és szerelését végzi és azt a rendszert, melyre a Kft. nevében végzett tevékenységeket más vállalkozókra leosztja.
BA2002-014_3: A KSZB javasolja a PLH-nak, hogy állapitsa meg, tekinthető-e a felületkezelés elmaradása egyedi esetnek. Vizsgálja meg kik azok az üzemeltetők, akik esetében az eset előfordulhat, és milyen ellenőrzéssel csökkenthető az eset ismétlődésének kockázata.

Biztonsági intézkedések: Nincs.

Vissza Események Következő