Polgári Légiközlekedés Biztonsági Szervezet

Biztonsági ajánlások

Nyílvántartási szám: 2002/166 INCID
Esemény helye, ideje: Budapest/Ferihegy 2002. augusztus 19. 12:38
A légijármű típusa Socata Tampico
Lajstromjel HA-VES
Üzembentartó Skylux Kft.
Kivizsgálás hatásköre Polébisz
Az esemény leírása:
A HA-VES lajstromjelű légijármű a ferihegyi felszállást, majd bal-fordulót követően, kelet-nyugat útvonalon, alacsony magasságon repülve megközelítette a Ferihegyi-Repülőtér 13R futópályára megközelítést végző BAW868 sz. járatot, majd a FIS frekvencián ki

Biztonsági ajánlások:
BA2002-166_1: A KSZB javasolja a HungaroControlnak: vizsgálja felül és szükség esetén bővítse ki a TWR és FIS szektorok közötti kommunikációs kapcsolat lehetőségeit a TWR új kommunikációs rendszerének üzembeállításáig.
BA2002-166_2: A KSZB javasolja a HungaroControlnak: vizsgálja felül a FIS jelenlegi szektorizációs lehetőségeit a forgalmi viszonyokhoz igazodva, tekintettel az LHBP TMA-szektor (Budapest és környéke) működésére.
BA2002-166_3: A KSZB javasolja a HC-nak: hívja fel az operatív állomány figyelmét a telefon- és rádióösszeköttetések szabvány kifejezéseinek kizárólagos használatára és rendszeres jelleggel ellenőrizzék azt.
BA2002-166_4: A KSZB javasolja a HungaroControlnak: vizsgálja felül az ATS állomány számára kiadott munkaköri leírásokat, különös tekintettel a DSV-k és az SV-k által az operatív munkát közvetlenül érintő, szóban közölt utasítások végrehajtására és a felelősség megoszlására.

Biztonsági intézkedések: -

Vissza Események Következő