Polgári Légiközlekedés Biztonsági Szervezet

Biztonsági ajánlások

Nyílvántartási szám: 2002/143 INCID
Esemény helye, ideje: London Heathrow 2002. szeptember 6. 18:45
A légijármű típusa F-70
Lajstromjel HA-LMF
Üzembentartó MALÉV Rt.
Kivizsgálás hatásköre Üzemeltető
Az esemény leírása:
Az indulás előtti ajtózáráskor az utasbejárati ajtót nem tudták a helyére tenni. A kinyitás után egy rudazat szétesését észlelték. A hajózó személyzet az utasokat kiszállította, és műszaki segítséget kért.

Biztonsági ajánlások:
BA2002-143_1: A KSZB javasolja a MALÉV Rt.-nek, hogy: dolgozzon ki figyelmeztető megjegyzést az AMM FWD DOOR kinyitást leíró részébe, amivel a DOOR LINEAR ACTUATOR meghibásodásra utaló jelenségek esetén felhívja a figyelmet - az esetleges ajtókizuhanás és földhöz csapódas esetén - az ütődéscsillapítás fontosságára.
BA2002-143_2: A KSZB javasolja a MALÉV Rt.-nek, hogy: vizsgálja meg, hogy milyen ütődéscsillapítási eljárások alkalmazhatók az esetleges ajtókizuhanás és földhöz csapódás esetén, a repülőgép üzemeltetési körülményei között. A vizsgálat eredménye alapján tegyen megelőző intézkedést.
BA2002-143_3: A KSZB javasolja a MALÉV Rt.-nek, hogy: intézkedjen, hogy azokban az esetekben, amikor a műszaki szolgálat tanácsát , állásfoglalását kérik külföldi repterekről, a telefonon adott tanács kialakítását és kiadását minden esetben előzze meg a hajózó személyzettel és vagy a külső mŰszaki szolgálat részvételével lefolytatott részletes és lényegretörő információcsere, illetve konzultáció.

Biztonsági intézkedések: -

Vissza Események Következő