Polgári Légiközlekedés Biztonsági Szervezet

Biztonsági ajánlások a 2005-215 számú eseményhez
Kategória: Not determined
Esemény helye, ideje: Pilisszentlászló, Hungary, 2005.09.04. 13:15:00
A légijármű típusa: Paraglider - (to be coded)
Lajstromjel:
Üzembentartó:
Kivizsgálás hatásköre -
Az esemény leírása
A siklóernyős röviddel startja után egy bal-oldali kupolacsukást kapott. Ennek következtében visszafordult a hegy felé, amikor a visszanyílt kupolával a sziklának csapódva életét vesztette.

Biztonsági ajánlások:

BA2005-215_1: A KSzB javasolja az MRSZ siklóernyős szakbizottságnak, hogy dolgozzon ki ellenőrzési tervet, az akkreditált iskoláik oktató-módszertani eljárásainak, azok okmányolási rendjének, valamint az alapfokú tanfolyamok gyakorlati végrehajtásának ellenőrzésére.
BA2005-215_2: A KSzB javasolja a MRSZ siklóernyős szakbizottságnak, hogy oktatási rendszerébe írja elő, hogy az alapfokú képzés (Növendék I-II) végén a képzés során a növendék által végrehajtott felszállások számát, és a repülési időt a képzést vezetőnek igazolnia kell a növendék Repülési naplójában.
BA2005-215_3: A KSzB javasolja a MRSZ siklóernyős szakbizottságnak, hogy kiképzési tantervekben tegyen konkrét ajánlást az állandó szemüveg viselő növendékek képzési megfontolására. A kiképzést folytató iskolák, a képzést csak úgy kezdhetik meg, ha a folyamatosan szemüveget viselő növendék megoldja szemüvegének rögzítését úgy, hogy annak épség és elvesztésének valószínűsége a minimálisra csökkenthető különböző repülési helyzetekben.

Biztonsági intézkedések: -

Előző Ajánlások Következő