BA2009-023_1: A Vb javasolja az NKH LI-nek a munkarepülés szabályainak felülvizsgálatát, különös tekintettel a fedélzeten lévı személyek, illetve a légijármű által érintett vagy elérhetı területen tartózkodó személyek, valamint létesítmények biztonsága szempontjából. A Vb javaslatát indokolja, hogy jelen esetben az érvényes szabályok lehetıvé tették a repülést olyan magasságon és olyan körülmények között, ahol és amelyek fennállása esetén egy esetleges kényszerhelyzetben általában véve kérdéses annak biztonságos megoldása.

BA2009-023_2:
A Vb javasolja az NKH LI-nek, hogy a Robinson R-44 típusú helikopterek Üzemeltetési kézikönyv 4. Normál eljárások 4.12 pontjában, „A porlasztó főtıautomata használata (Use of carb heat assist)” leírásában töröljék az automata szót, mert az megtévesztı lehet a főtı segédberendezés használati módját illetően. A Vb javaslatát indokolja, hogy a jelen megszövegezés azt sugallja, hogy azzal a pilótának nincs további teendıje a bekapcsolását követıen, holott, a pilótának legalább ellenırzési teendıje van. (A Vb rendelkezésére bocsátott Kézikönyvben használt angol kifejezés a korrekt.)

BA2009-023_3:
A Vb javasolja az NKH LI-nek, hogy a főtı segédberendezés biztonságos használata érdekében az Üzemeltetési kézikönyv 4. Normál eljárások 4.12 pontját egészítsék ki az Üzemeltetési kézikönyv 10. Biztonsági tanácsok SN-31Biztonsági közleményével. A Vb javaslatát indokolja, hogy a Biztonsági közlemény az üzemeltetésre vonatkozóan olyan fontos információkat tartalmaz, amelyeket naprakészen kell ismerni és alkalmazni a biztonságos üzemeltetés érdekében.

BA2009-023_4:
A Vb javasolja az NKH LI-nek, hogy kereskedelmi célú repülés esetén, amennyiben a repülést végrehajtó személyzeten kívül más személy is tartózkodik a fedélzeten, a vészhelyzet esetén való teendıkre vonatkozó eljárás ismertetésének tudomásul vételét az érintett személy aláírásával is igazolja, kivéve azt az esetet, amikor a személyzet az általános eljárási rendjének megfelelően biztonsági bemutatót tart. A Vb javaslatát indokolja, hogy ezzel megelőzhetőek a későbbi vitás kérdések a vészeljárási teendők ismeretét illetően.