BA2007-223_1: A Vb javasolja a SkyTaxi légitársaság részére, hogy vizsgálja felül a repülőgép személyzetek repülés tervezési munkamódszereit. A Vb felhívja a légitársaság figyelmét, hogy az európai egységes légtérszerkezet kialakítására irányuló programmal összhangban a FL195 feletti magyar légtérben, az esemény idején 8.33 kHz osztású rádió használatára vonatkozó követelmény volt érvényben.

BA2007-223_2: A Vb javasolja a SkyTaxi légitársaság részére, hogy vizsgálja felül a repülőgép személyzetek 8.33 kHz osztású rádiók használatára vonatkozó ismereteit.

BA2007-223_3: A Vb javasolja a HungaroControl részére, hogy vizsgálja felül a légiforgalmi szakszemélyzetek aktuális repülésmeteorológiai információkkal való ellátását, azok továbbításának módszereit, a következő szempontok szerint:
-    határozza meg a repülőgépektől kapott meteorológiai jelentések rögzítésének tartalmi és formai követelményeit;
-    munkatechnológiai utasításban határozza meg a repülőgépektől kapott meteorológiai jelentések közvetlen továbbításának rendjét, beleértve a rendeltetési helyek pontos megnevezését is;
-    a meteorológiai információkat a légiforgalmi irányító munkahelyen elkülönült formában, jól láthatóan jelenítse meg úgy, hogy azok az események vizsgálatához visszakereshetőek legyenek;
-    vezesse be azt az eljárást, miszerint a reggeli csoportváltáskor az ügyeletes csoportvezető tájékoztassa a csoport állományát az előre jelzett repülésre veszélyes meteorológiai jelenségekről.

BA2007-223_4: A Vb javasolja a HungaroControl részére, hogy adjon ki munkatechnológia utasítást azokra az esetekre, ha 8.33 kHz osztású rádióval fel nem szerelt légijárművek kezelése szükséges FL 195 felett.

BA2007-223_5: A Vb javasolja a HungaroControl részére, hogy a légiforgalmi szolgálatok a koordinációs folyamatok során jelezzék az átadó szomszédos légiforgalmi irányító egységeknek, ha egy légijárművet azt adott feltételek mellett nem tudnak irányításra átvenni.

BA2007-223_6: A Vb javasolja a HungaroControl részére, hogy a légtérhasználatra vonatkozó állandó jellegű, lényeges követelményeket a Magyar Légiforgalmi Tájékoztató Kiadványban (AIP) tegye közzé.