BA2009-273-4P_1: A független szakmai vizsgálat a baleset kiinduló okaként az MRSZ képzési rendszerében az balesetre vonatkozó oktatási dokumentáció hiányát jelölte meg. Ezért:

A Vb azt javasolja a Magyar Repülő Szövetségnek, hogy dolgoztasson ki eljárást a SWOOP Free Style képzésre. A képzési előírásnak ki kell térnie a képzés minden kérdésére, képzettségi fokozatokra (kezdő, haladó, középhaladó, felsőfokú), a képzésre jogosult személyek felsorolására, a képzés dokumentációjának vezetésére.

Az ajánlás bevezetésével Magyarországon – a repülésbiztonság növelésével egyidejűleg - módszertanilag szabályozott és egységes a SWOOP Free Style képzéssel a hasonló esetek elkerülhetőnek látszik.

BA2009-273-4P_2: A Vb azt javasolja a közlekedésért felelős miniszternek, hogy járjon el a lajstromozásra nem kötelezett légijárművekkel folytatott repülések és az azokkal összefüggő tevékenységek végrehajtása szabályozásának rendelete kidolgozása.(Lt 52. § (6)) érdekében.

A Vb szerint, ez a javaslat adná meg a lajstromozásra nem kötelezett légijárművekkel folytatott tevékenységek, többek között a képzések kidolgozásának jogi hátterét.