BA2006-255_1 - A Vb javasolja az MRSZ Magyar Vitorlázórepülő Szövetség Elnökségének, hogy dolgoztasson ki oktatási segédletet, mely a vitorlázórepülés szempontjából

állást foglal a zivatar veszélyes közelségének megítélése tekintetében, a megítéléshez a távolságot vagy számszerűen megadja, vagy egyéb, egyszerű módszert közöl a meghatározáshoz, (pl. vagy 10 km, vagy legalább akkora, mint a Cb magassága), az állásfoglaláshoz felhasználja mind a külföld tapasztalatát, mind a meteorológus szakemberek véleményét.

BA2006-255_2 - A Vb javasolja, hogy a BA2006-255_1 szerinti oktatást – legalább a vitorlázórepülő oktatóképzés szintjén – meteorológus szakember tartsa.

BA2006-255_3 -
A Vb javasolja az MRSZ Magyar Vitorlázórepülő Szövetség Elnökségének, hogy az időjárás oktatása terén a „burst”, azaz a „taroló légtest” jelensége a szabályzatokban, a veszélyességgel kapcsolatos állásfoglalásokban, valamint az oktatási követelményekben jelenjen meg tételesen és terjedjen ki a burst-ök méretére, mozgására és időtartamára, erősségére és hatásaira, felismerésére, valamint az elkerülés lehetőségeire.

BA2006-255_4 - A Vb javasolja a Magyar Repülő Szövetség Elnökségének, hasson oda, hogy a BA2006-255_1 és BA2006-255_2 számú javaslatokra minden, a Magyar Vitorlázórepülő Szövetségtől érkező és az adott szakágakat is érintő reakció váljon valamennyi érintett sportrepülő szakágban ismertté és váljon az adott szakág szakmai életének szerves részévé.


BA2006-276_1 -
A KSZB javasolja a Kék Ég Repülő Sportegyesület részére, hogy a felügyelete alá tartozó repülőgép vezetők esetében vizsgálja felülaz ellenőrzött légterek igénybevételére vonatkozó szabályok ismeretét, szükség esetén szervezze meg az érintettek továbbképzését.