BA2009-237_1: A Vb által végzett szakmai kivizsgálásainak elmúlt tíz hónap kivizsgálási tapasztalata azt bizonyítja, hogy a NKHLI, valamint az üzembentartó MRSZ siklórepülést érintő Határozatai nem jutnak el a képző klubokhoz, illetve nem hozzáférhetők a már önálló repülési jogosítással rendelkezők részére.

A KBSZ azt javasolja a Magyar Repülő Szövetségnek, hogy határozzon meg a Szabad Repülők Szövetséggel, közös web-portált, ahol a siklóernyős szakágat érintő, Hatósági, képzést érintő nyílt intézkedések mindenki által megtekinthetők. Az eljárás célja, hogy hozzáférhetővé legyen a repüléssel összefüggő intézkedések.

A Vb az ajánlás végrehajtásának eredményeként azt várja, hogy a siklóernyősök az elérhető információk birtokában jogkövető magatartásuk elvárhatóvá válnak.

BA2009-237_2:
A Vb által végzett szakmai kivizsgálásainak tapasztalata szerint a siklóernyős képzés alapfokú és középfokú vizsgáztatásai nem egységesek, dokumentáltságuk utólag ellenőrizhetetlen. Ezért:
A Vb megismétli a KBSZ által vizsgált siklóernyős balesetek szakmai vizsgálatai során kiadott 2007-221-1; a 2008-094-1; valamint a 2009-182-1 Biztonsági ajánlásban foglaltakat.

A Vb azt javasolja a Magyar Repülő Szövetségnek, hogy tegyen állásfoglalást a siklórepülő szakág alap-és középfokú képzések egységes központi vizsgáztatása,annak nyilvántartása, és dokumentációja tárgyában.

A Vb az ajánlás végrehajtásának eredményeként azt várja, hogy a központi vizsgáztatás kizárja az arra nem kellően felkészített siklóernyősök minősítését, valamint a biztosítja a vizsgadokumentumok Kiképzési Tematikában megjelölt ideig való utólagos elérését