BA2013-1118-5-01: Útátjáróban történő gépkocsi-elakadás vagy más vészhelyzet esetén nincs biztos módja annak, hogy az érintettek a segélykérésben egyértelműen azonosítsák az útátjárót.

A Közlekedésbiztonsági Szervezet javasolja a közlekedésért felelős miniszternek, hogy a vasúti átjárók közúti jelzéseire vonatkozó jogszabályokban írja elő az útátjáró azonosításának és a segélykérés módjának az útátjárónál való megjelenítését.

Az ajánlás elfogadása és végrehajtása esetén az útátjárókban keletkezett akadályok esetén nagyobb valószínűséggel lehet gyorsan és a megfelelő helyen intézkedni, elkerülni a balesetet.

BA2013-1118-5-02: Felsővezeték alatt (közelében) szükséges tűzoltási munka megkezdésének előfeltétele a vezeték földelése és írásbeli igazolása, azonban a jelenlegi technológia mellett ennek végrehajtása olyan hosszú lehet, hogy addigra a tűzoltási feladat okafogyottá is válhat.

A Közlekedésbiztonsági Szervezet javasolja a Nemzeti Közlekedési Hatóságnak, hogy a vasúti pályahálózat működtetőjének biztonságirányítási rendszerében vizsgálja meg a felsővezeték vészhelyzeti földelésének eljárását (végrehajtásra jogosultak, eszközök biztosítása, szabályok), és tegye meg a szükséges intézkedéseket a folyamat érdemi gyorsítására.

Az ajánlás elfogadása és végrehajtása esetén a felsővezeték alatt (közelében) szükséges tűzoltás hamarabb megkezdhető, kisebb károk keletkeznek; más eseményekben az életveszély is kisebb lehet.